Geen categorie

Google kan een boete van meer dan een miljard krijgen

Door de prijsvergelijker in de zoekmachine van Google, kan het bedrijf een boete krijgen van meer dan een miljard. De Europese Commissie geeft aan dat de aanbiedingen in het Shopping-kanaal worden voorgetrokken. En verschillende vergelijkingssites geven aan dat zij hier last van hebben. The Financial Times heeft dit naar buiten gebracht. Als u op Google zoekt naar producten krijg je tegenwoordig altijd de resultaten van Google Shopping te zien. Pas daarna worden de overige zoekresultaten weergegeven.

De zaak loopt al jaren

Vorig jaar heeft Google nog fel uitgehaald naar de Europese Commissie. De Europese Commissie overschat de rol van Google in online shop-patronen. Kijk maar eens naar grote spelers zoals Amazon. Volgens Google wijzen zij alleen consumenten op alternatieven. Echter is door beide partijen nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen.

Machtsmisbruik

Dit is niet de enige zaak tussen Google en de Europese Commissie. Er wordt namelijk ook onderzoek gedaan of Google zijn macht misbruikt op het Android-platform. Want android wordt standaard geleverd met verschillende apps van Google. U kunt hierbij aan denken dat Google de standaard browser is.

Grenzen

Zoals u ziet kijkt Google waar de grenzen liggen. En bij het verleggen van deze grenzen stuit Google op de Europese Commissie. Waar liggen de grenzen van giganten zoals Google? En hoe gaan zij om met hun macht op een verantwoorde manier. Blijf ons volgen zodat u altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op internet. Zon bent u altijd up to date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *