Geen categorie

De beste manier van linkbuilden

De allerbeste manier voor linkbuilding

Maar de allerbeste linkbuilding strategie is niet gericht op het binnenhalen van backlinks. Jij moet de beste content maken, zodat anderen zonder te vragen jouw content gaan delen. Uiteraard mag je het een handje helpen door anderen te laten weten dat je geweldige content hebt gemaakt. Bel ze, mail ze of bereik ze via social media.

Google houdt namelijk van een natuurlijk linkprofiel

Na de Penguin update van Google wordt er extra streng gelet op de linkbuilding activiteiten van websites. De Penguin update wordt nu zelfs realtime bijgehouden om black hat seo tegen te gaan. Onderdelen waar naar gekeken worden zijn: Hoe komt jouw websites aan de links? Zijn ze relevant? Hoeveel worden er aangemaakt en in welk tijdbestek?

Misbruik met betrekking tot linkbuilding wordt door Google afgestraft. Omdat veel websites niet voldeden aan de eisen, zijn vele websites gestraft met een penalty na de invoering van de Penguin update. Het kopen van links, vaak in grote hoeveelheden, zal dan ook alle alarmbellen laten rinkelen bij Google. Google houdt van een natuurlijk linkprofiel.

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit een combinatie van follow links en no-follow links, kwalitatieve links en minder kwalitatieve links. En dat op een natuurlijke manier verkregen, verspreidt over het gehele jaar. Als een natuurlijk proces.

Waarom linkbuilding zo belangrijk is…

Het aantal relevante links is belangrijk voor de beoordeling van jouw website. De links vertegenwoordigen een bepaalde linkwaarde en hebben zo invloed op de Pagerank van je website, het domeinwaarde en de paginawaarde. Deze waarden zijn voor Google erg belangrijk om te bepalen hoe populair een website eigenlijk is. En op welke positie jouw website dus thuishoort in de zoekresultaten. Het is met Google Rankbrain de belangrijkste rankingsfactor.

Naast het verkrijgen van backlinks kun je ook waarde meegeven aan een pagina door gebruik te maken van interne links. Kortom, linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je website. Hoe meer relevante links, hoe beter de website wordt beoordeeld. Hoe beter de beoordeling, hoe hoger in Google. Dat wil jij toch ook?

Linkbuilding uitbesteden aan TriplePro Online Marketing in Groningen? Omdat wij weten wat we doen!

Met een linkbuilding pakket of campagne kun jij online het verschil maken. Wil jij meer verkeer naar de website?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *